Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Αφού τραβήξει καλά το νερό του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό μαζί με τη μαστίχα.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄- 3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
- Στο χλιαρό μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
- Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυράντοχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
- Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).
- Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο και πάντα προσθέτουμε κανέλα πριν το φάμε.
- Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι το vegan ρυζόγαλo.