Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 3-4′.
- Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες το κάρδαμο την κανέλα και το ρύζι.
- Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη φακή.
- Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
- Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.
- Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι.
- Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Πώς μπορώ να φτιάξω αποξηραμένα φρούτα
Tips
- Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.