• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 50 γραμ. ελαιολαδο (ή βούτυρο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 βερύκοκα φρέσκα ή αποξηραμένα ή και τα δύο
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 1/2 φλ. σταφίδα ή cranberry
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. ψιλες φακές βρασμένες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι με καρύδια και βερύκοκα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Για το Ρύζι με καρύδια και βερύκοκα

    αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα για το ρύζι πιλάφι, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για  3-4′. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά. Προσθέτουμε  τις σταφίδες το κάρδαμο την κανέλα και το ρύζι για το ρύζι με καρύδια και βερύκοκα.

    Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φακή. Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.

    Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι.  Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα .

    Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.

    Αν θέλετε να αποξηράνετε μόνοι σας τα φρούτα δείτε εδώ οδηγίες.

     

    Φτιάξτε αυτό το ρύζι με φρούτα σταφίδες και ξηρούς καρπούς και απολαύστε το με φαγητά σαν και το παρακάτω

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×