Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι, να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το ρύζι να ζεσταθεί και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό, το κάρδαμο, αλάτι και πιπέρι και μειώνουμε την ένταση της εστίας.
- Σιγοβράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του – δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο.
- Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν και να ζεσταθούν.
- Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει να είναι πυκνή σαν μέλι.
- Αφρατεύουμε το σπυρωτό ρύζι με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ρόδι, το πράσινο ωμό φιστίκι και το σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε το πιλάφι σε ανοιχτή πιατέλα και γαρνίρουμε ολόγυρα με τα φρούτα και το σιρόπι τους.