Ρύζι με δαμάσκηνα

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, για ρύζι με δαμάσκηνα. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα κρέατα και τα πουλερικά

4

5 λεπτά

20 λεπτά

ρύζι με αποξηραμένα δαμάσκηνα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΡΥΖΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό, μέχρι να καθαρίσει τελείως και να βγαίνει διάφανο το νερό. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Κρατάμε λίγα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών για το τέλος της συνταγής μας.
  3. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να γίνει διάφανο.
  5. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10′.
  8. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών και το καρότο.
  9. Βράζουμε για ακόμα 5′, μέχρι να σκάσει το ρύζι, να πιεί όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.
  10. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 5-10 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.
  12. Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, δείτε εδώ πως!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΓΕΥΜΑ Η ΣΑΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Tips

  • Για πιο σπυρωτό ρύζι, στύβουμε ένα λεμόνι μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Απόρρητο