Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΡΥΖΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
- Ξεπλένουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό, μέχρι να καθαρίσει τελείως και να βγαίνει διάφανο το νερό. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Κρατάμε λίγα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών για το τέλος της συνταγής μας.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
- Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10′.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών και το καρότο.
- Βράζουμε για ακόμα 5′, μέχρι να σκάσει το ρύζι, να πιεί όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.
- Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 5-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.
- Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, δείτε εδώ πως!
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΓΕΥΜΑ Η ΣΑΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Μοσχάρι σε σφολιάτα (Beef Wellington)
Tips
- Για πιο σπυρωτό ρύζι, στύβουμε ένα λεμόνι μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.