Για την αρχοντική σαλάτα
Για την αρχοντική σαλάτα, πρώτα φτιάχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια για να κρυώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καρύδια, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει για λίγα λεπτά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά με λαδωμένο κουτάλι να ντυθούν τα καρύδια με καραμέλα.
Βγάζουμε αμέσως σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο μπέικον για 2-3′.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα.
Απλώνουμε πρώτα τα φύλλα σαλάτας, στρώνουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με τα κράνμπερι, τα καραμελωμένα καρύδια και τα τρίμματα μανούρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ετοιμάζετε τραπέζι; Ανακαλύψτε όλες τις συνταγές μου για υπέροχες σαλάτες, τέλεια ορεκτικά και συνοδευτικά ονειρεμένα.