Τα καραμελωμένα καρύδια, το τραγανό μπέικον και τα μήλα, συνθέτουν μια εντυπωσιακή και πεντανόστιμη σαλάτα με διαφορετικές υφές που την κάνουν...

Τα καραμελωμένα καρύδια, το τραγανό μπέικον και τα μήλα, συνθέτουν μια εντυπωσιακή και πεντανόστιμη σαλάτα με διαφορετικές υφές που την κάνουν κατάλληλη για τραπέζι και για μπουφέ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την αρχοντική σαλάτα

  • 300 γρ. χοντροκομμένα ανάμεικτα μαρούλι-λόλα κόκκινη-λόλα πράσινη-ραντίτσιο
  • 1 πράσινο μήλο με τη φλούδα του (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 κόκκινο μήλο με τη φλούδα του (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 φλ. μανούρι σε τρίμματα (ή φέτα)
  • 1/2 φλ. κράνμπερι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • Λίγο αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 1 φλ. καρύδια (πεταλούδα -μισά καρύδια)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Λίγη πάπρικα καπνιστή
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ροδίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 2΄- 3΄.

    Ανακατεύουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

    Για την αρχοντική σαλάτα

    Για την αρχοντική σαλάτα, πρώτα φτιάχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια για να κρυώσουν.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καρύδια, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

    Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει για λίγα λεπτά.

    Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά με λαδωμένο κουτάλι να ντυθούν τα καρύδια με καραμέλα.

    Βγάζουμε αμέσως σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο μπέικον για 2-3′.

    Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.

    Για το σερβίρισμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα.

    Απλώνουμε πρώτα τα φύλλα σαλάτας, στρώνουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με τα κράνμπερι, τα καραμελωμένα καρύδια και τα τρίμματα μανούρι.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Ετοιμάζετε τραπέζι; Ανακαλύψτε όλες τις συνταγές μου για υπέροχες σαλάτες, τέλεια ορεκτικά και συνοδευτικά ονειρεμένα.

    Μετά τη μοναδική αρχοντική σαλάτα, δείτε και την παρακάτω φανταστική σαλάτα για τραπέζι και μπουφέ:

    σαλάτα λάχανο με ρόδι της Αργυρώς
    Διαφήμιση

    Εσείς ποια σαλάτα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται