• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 λεπτά
71

Για τη σαλάτα

  • 1 δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης 200 γραμ.
  • 250 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 αγγούρι
  • 6 ελιές
  • Λίγα καπαρόφυλλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα φέτας

  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γάλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη σάλτσα φέτας

    Για την δροσερή σαλάτα ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα φέτας.

    Ζεσταίνουμε το γάλα και το αποσύρουμε.

    Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε τρίμματα. Λιώνουμε την φέτα στο ζεστό γάλα.

    Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για βελούδινη υφή.

    Παγώνουμε για λίγο να γίνει δροσερή η σάλτσα φέτας.

    Για τη σαλάτα

    Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι.

    Ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τους χυμούς τους.

    Βάζουμε την δροσερή σαλάτα σε ένα ανοιχτό σκεύος.

    Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα φέτας.

    Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και ότι υγρό έχει μείνει στο μπολ.

    Προσθέτουμε τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φέτας.

    Γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Μυστικά

    Μαρινάροντας την ντομάτα το αγγούρι και το κρεμμύδι αποκτούν μεγαλύτερη γευστική ένταση και βγάζουν πιο έντονο το άρωμα τους.

    Μπορείτε να φτιάξετε πιο αραιή σάλτσα φέτας προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται