• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
14

Για σαλάτα iceberg με μήλο

  • 2 τρυφερά iceberg
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 100 γρ. τρίμματα μπλε τυριού

Για το blue cheese dressing

  • 150 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • 3-4 σταγόνες ξύδι
  • 1/3 σκελ. σκόρδου (πολτοποιημένο)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ντρέσινγκ

    Θρυμματίζουμε το μπλε τυρί σε ένα μπολ.

    Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για πιο βελούδινο αποτέλεσμα.

    Αφήνουμε το ντρέσινγκ στο ψυγείο να παγώσει.

    Για τη σαλάτα

    Κόβουμε το τραγανό iceberg σε μεγάλες μπουκιές.

    Το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, το καρότο χοντροτριμμένο και τις σταφίδες.

    Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε.

    Για το στήσιμο

    Στήνουμε τη σαλάτα iceberg σε πιατέλα.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα τρίμματα μπλε τυριού.

    Αν σας άρεσε η σαλάτα με ντρέσινγκ blue cheese, εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις αγαπημένες μου συνταγές για σαλάτες!

    Σας προτείνω ανεπιφύλακτα τη συνταγή μου για σαλάτα του chef:

    Εσείς ποια σαλάτα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται