Για την σαλάτα καπριτσιόζα
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε μαντολίνο, δηλαδή σε λεπτές και φαρδιές λωρίδες, σαν παπαρδέλες.
Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι.
Βάζουμε το παντζάρι σε φέτες, τις λωρίδες καρότο και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το φιλέ αμυγδάλου. Αν προβληματίζεστε για το πώς θα καθαρίσετε το ρόδι, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.