"
Η καλύτερη καροτοσολάτα που μπορείτε να φτιάξετε για να σερβίρετε στο τραπέζι σας. Φτιάξτε αυτή την συνταγή από την Αργυρώ και θα παραμιλάτε! Μια...

Η καλύτερη καροτοσολάτα που μπορείτε να φτιάξετε για να σερβίρετε στο τραπέζι σας. Φτιάξτε αυτή την συνταγή από την Αργυρώ και θα παραμιλάτε!

Μια συνταγή της Αργυρώς γεμάτη γεύση και άρωμα. Η γλύκα του καρότου παντρεύεται με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά λαχαταριστό. Αυτή η σαλάτα με καρότο έχει φρέσκια γεμάτη γεύση, μοναδική υφή με το φιλέ αμυγδάλου να σου σπάει τη μονοτονία και το τζίντζερ να μοσχομυρίζει υπέροχα. Το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών απογειώνει την γεύση και την κάνει τόσο γιορτινή που κάλλιστα θα μπορούσες να την σερβίρεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε σκέτη, σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και μέσα στα σάντουιτς σας. Βρείτε ευκαιρία και φτιάξτε τη το συντομότερο! Είναι μία εύκολη και υγιεινή λύση που μπορεί να γίνει ελαφρύ γεύμα από μόνη της ή και να συνοδεύσει κάθε είδους κύριο πιάτο που επιλέγετε! Ταιριάζει τέλεια με ένα ελαφρύ πιάτο ψαριού, κοτόπουλου ή και κρέατος. Μπορεί να έχει μοναδική θέση σε γιορτινό αλλά και σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλοι θα παραμιλάνε για αυτή τη σαλάτα καθώς το dressing εσπεριδοειδών την κάνει αρωματική και απίστευτα γευστική. Δεν είναι μια απλή σαλάτα αλλά αντιθέτως είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τα φαγητά σας καθώς ταιριάζει με πάμπολλες συνταγές.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα καρότο με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

  • 6 μεγάλα καρότα
  • Τα πράσινα φύλλα από 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το dressing

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε να μαριναριστεί η σαλάτα.

    Την σερβίρουμε παγωμένη.

    Για την σαλάτα καρότο

    Τρίβουμε τα καρότα στο κοπτικό ή σε χοντρό τρίφτη.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών, τη σταφίδα, το αμύγδαλο και το φρέσκο τζίντζερ.

    Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

    Στύβουμε στη σαλάτα χυμό από μισό πορτοκάλι.

    Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στη καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε να μαριναριστούν τα υλικά μέχρι να ετοιμάσουμε το dressing της σαλάτας.

    Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

    Περιχύνουμε την καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30′.

    Την σερβίρουμε δροσερή.

    Διαφήμιση

    Με τι συνοδεύεις τη σαλάτα σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×