Καροτοσαλάτα με φρέσκια γεμάτη γεύση, μοναδική υφή με το φιλέ αμυγδάλου να σου σπάει τη μονοτονία και το τζίντζερ να μοσχομυρίζει υπέροχα.

Καροτοσαλάτα με φρέσκια γεμάτη γεύση, μοναδική υφή με το φιλέ αμυγδάλου να σου σπάει τη μονοτονία και το τζίντζερ να μοσχομυρίζει υπέροχα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
414

Για τη σαλάτα καρότο

  • 6 μεγάλα καρότα
  • Τα πράσινα φύλλα από τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το dressing

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τρίβουμε τα καρότα στο κοπτικό ή σε χοντρό τρίφτη.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών, τη σταφίδα, το αμύγδαλο και το φρέσκο τζίντζερ.

    Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

    Στύβουμε στη σαλάτα χυμό από μισό πορτοκάλι.

    Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στη καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε να μαριναριστούν τα υλικά μέχρι να ετοιμάσουμε το dressing της σαλάτας.

    Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

    Περιχύνουμε την καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30′.

    Την σερβίρουμε δροσερή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται