Η συγκεκριμένη συνταγή για καροτοσαλάτα είναι μια αποκάλυψη γεύσεων και αρωμάτων. Η γλύκα του καρότου παντρεύεται γλυκά με τα υπόλοιπα υλικά και το...

Η συγκεκριμένη συνταγή για καροτοσαλάτα είναι μια αποκάλυψη γεύσεων και αρωμάτων. Η γλύκα του καρότου παντρεύεται γλυκά με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεσπέσιο. Σαλάτα καρότο με φρέσκια γεμάτη γεύση, μοναδική υφή με το φιλέ αμυγδάλου να σου σπάει τη μονοτονία και το τζίντζερ να μοσχομυρίζει υπέροχα και να σε ταξιδεύει απλά αλλού. Η Αργυρώ σε αυτή τη συνταγή τα έδωσε όλα και εσείς δεν έχετε παρά να τη φτιάξετε! Μην αλλάξετε τίποτα ούτε στο ντρέσινγκ εσπεριδοειδών γιατί πραγματικά είναι λαχταριστά γευστικό και μοσχομυριστό. Είναι τόσο πασπαρτού αυτή η συνταγή για καροτοσαλάτα, που μπορεί να σταθεί κάλλιστα σε ένα γιορτινό τραπέζι πλαισιωμένη από τα υπόλοιπα φαγητά σας. Μπορεί ακόμα να την απολαύσετε σκέτη, σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και μέσα στα σάντουιτς σας. Βρείτε ευκαιρία και φτιάξτε τη το συντομότερο!

Μια συνταγή γεμάτη γεύση και άρωμα.  Αυτή η σαλάτα με καρότο έχει φρέσκια γεμάτη γεύση, μοναδική υφή με το φιλέ αμυγδάλου να σου σπάει τη μονοτονία και το τζίντζερ να μοσχομυρίζει υπέροχα. Το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών απογειώνει την γεύση. Ταιριάζει τέλεια με ένα ελαφρύ πιάτο ψαριού, κοτόπουλου ή και κρέατος.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
319

Για τη σαλάτα καρότο με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

  • 6 μεγάλα καρότα
  • Τα πράσινα φύλλα από 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το dressing

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε να μαριναριστεί η σαλάτα.

    Την σερβίρουμε παγωμένη.

    Για την σαλάτα καρότο

    Τρίβουμε τα καρότα στο κοπτικό ή σε χοντρό τρίφτη.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών, τη σταφίδα, το αμύγδαλο και το φρέσκο τζίντζερ.

    Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

    Στύβουμε στη σαλάτα χυμό από μισό πορτοκάλι.

    Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στη καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε να μαριναριστούν τα υλικά μέχρι να ετοιμάσουμε το dressing της σαλάτας.

    Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

    Περιχύνουμε την καροτοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30′.

    Την σερβίρουμε δροσερή.

    Με τι συνοδεύεις τη σαλάτα σου;

    Κάτι μαγειρεύεται