Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο, ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 12-15΄να σκάσει η κινόα. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το φιλέτο. Το χτυπάμε να πλατύνει όσο περισσότερο γίνεται. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το φιλέτο, για 3-4΄από την κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την κινόα και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο μέχρι να πυκνώσει.
Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Πρόκειται για μία σαλάτα αλλά στην ουσία είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το κοτόπουλο και η κινόα δίνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ενίσχυση του μυϊκού, ανοσοποιητικού και ορμονικού συστήματος. Επίσης η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι πιπεριές, η ρόκα και το σπανάκι εμπλουτίζουν τη συνταγή προσφέροντας βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. »
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ!