"
Συνταγή για σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Συνταγή για σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα

  • 500 γρ. μαρούλι iceberg (κομμένο στη μέση)
  • Αλάτι ψιλό
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για πασπάλισμα
  • Ανθό αλατιού
  • 25 γρ. ξύδι sherry
  • 250 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • 125 γρ. σάλτσα κρέμας τυριού
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (κομμένο λεπτές ροδέλες)
  • 12 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα κρέμας τυριού

  • 25 γρ. νερό
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. mascarpone
  • 4,5 γρ. ανθός αλατιού
  • 3 γρ. σκόρδο (άκοπο)
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 0,2 γρ. λευκό πιπέρι
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε τα μαρούλια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες.

    Για τη σαλάτα μαρούλι με άνηθο

    Για τη σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα από την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. 

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μαρούλια (με το ψιλό αλάτι), τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ (ή σε σχαροτήγανο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν αλλά να παραμείνουν τραγανά και να σχηματίσουν σχαριές από όλες τις πλευρές.

    Βάζουμε τα μαρούλια σε μια πιατέλα. Τα αλατίζουμε πολύ ελαφρά με τον ανθό του αλατιού, ραντίζουμε με πολύ ξύδι sherry, προσθέτουμε τη φέτα και αρκετή σάλτσα κρέμας τυριού.

    Πρέπει να σιγουρευτούμε πως τα υλικά έχουν πάει ανάμεσα από όλα τα στρώματα του μαρουλιού.

    Τελειώνουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα κρέμας τυριού

    Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

    Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τον ανθό του αλατιού.

    Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

    Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Το σουρώνουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. 

    Την μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    H σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες.

    Ευχαριστούμε την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη από τα εστιατόρια Funky Gourmet και OPSO για την παραχώρηση της συνταγής της και την φωτογράφο μας Κατερίνα Αυγερινού @Katerina_Avgerinou_photography.

    Διαβάστε πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας και ποια λαχανικά και πόσο καιρό διατηρούνται στην κατάψυξη.

    Αν σας άρεσε η σαλάτα με άνηθο και φέτα, δοκιμάστε και την παρακάτω κλασσική σαλάτα:

    σαλάτα μαρούλι

    Ποια σαλάτα εσείς προτιμάτε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Σπίτι με την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×