Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα βραστά αυγά και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό σχοινόπρασο, πιπεριά, τα αγγουράκια και τη μαγιονέζα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
MΠΙΣΚΟΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
- Με ένα μικρό κουπ πατ κόβουμε δισκάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
- Όταν τα κόψουμε όλα, τα βουτυρώνουμε και τα τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι ή τη μύτη μαχαιριού.
- Πασπαλίζουμε λίγα με σουσάμι, λίγα με μαυροκούκι, λίγα με χοντροσπασμένα πιπέρια και αφήνουμε λίγα σκέτα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αραδιάζουμε σε δίσκο πλάι στη σαλάτα.