Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα μανιτάρια. Τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγες σταγόνες ξύδι, ανθό αλατιού και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν.
- Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν κρέμα.
- Σε σαλατιέρα τοποθετούμε τη σαλάτα, τη βαλεριάνα, τα καρύδια, το ψιλοκομμένο μήλο και τα μαριναρισμένα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο ή θρυμματισμένο τυρί της επιλογής μας και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.