Για τα φασολάκια σαλάτα
Συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή. Στη συνέχεια για τα φασολάκια σαλάτα με αντζούγιες, αυτή τη σαλάτα με όσπρια,
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20΄- 30΄ να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις κόβουμε στη μέση.
Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό, να μαλακώσουν, περίπου για 40΄. Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 3΄- 4΄ και τα στραγγίζουμε (πρέπει να είναι αλ ντέντε, όχι πολύ βρασμένα).
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τα φασολάκια, τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες και τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.
Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι και το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μας και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να πυκνώσει το λαδόξιδο.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα με τα μαυρομάτικα φασόλια και τις αντζούγιες μας.
Εναλλακτικά: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα όλα υλικά της συνταγής για το ντρέσινγκ μας προσθέτοντας 2 αντζούγιες.
Τα πολτοποιούμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Με αυτή τη σαλάτα πάνε εξαιρετικά τα φρέσκα λευκά τυριά όπως το τυρί Φωκίδας και αν τη συνοδέψετε και με φρεσκοψημένο τραγανό σπιτικό ψωμί, το γεύμα σας θα απογειωθεί!