Η ξεχωριστή γεύση του σολομού αναδεικνύεται σε αυτή την πεντανόστιμη σαλάτα νισουάζ.

Η ξεχωριστή γεύση του σολομού αναδεικνύεται σε αυτή την πεντανόστιμη σαλάτα νισουάζ.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
7

Για την σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο σολομό

  • 400 γρ. φιλέτα φρέσκου σολομού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε καρέ
  • 205 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια
  • 4 αυγά σφιχτοβρασμένα
  • 2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μαρούλι πλυμένο και στραγγισμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολoμού και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.

    Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά σε φάκελο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο, στους 200°C.

    Ζεματάμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

    Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά.

    Κόβουμε το μαρούλι μέσα σε μια σαλατιέρα.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα στραγγισμένα φασολάκια, τις ελιές και τις πατάτες.

    Βγάζουμε το σολoμό από τη λαδόκολλα και τον κόβουμε σε μικρές μπουκιές.

    Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού, και σερβίρουμε.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου σαλάτα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται