Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και αυγό, χρησιμοποιούμε το πίλερ και κόβουμε το αγγούρι σε κάθετες λωρίδες σαν ταλιατέλες.
Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ξύδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το αβοκάντο (δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το αβοκάντο), καθώς και τα βότανα.
Γαρνίρουμε με τα μελάτα αυγά, τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με τη σως.
Για τη σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Σαλάτα μεν, πλήρες γεύμα δε. Μπορεί να τιτλοφορείται ως σαλάτα, αλλά θα σας χορτάσει όσο τίποτε άλλο. Τα καλά μονοακόρεστα κι ω-3 λιπαρά από σολομό, αβοκάντο κι ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες από τα λαχανικά και την πρωτεΐνη από ψάρι, αυγό και γιαούρτι δικαιολογούν τον τίτλο του χορταστικού γεύματος. Εξαιρετική επιλογή κυρίως γεύματος για όποιον θέλει να προσέξει το βάρος του, καθώς κι ελαφριού γεύματος για έναν αθλητή. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί ή ρύζι ή κινόα και θα έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.