Φανταστική σαλάτα με καπνιστό σολομό! Το αβοκάντο και το αυγό κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν έναν μοναδικό γευστικό...

Φανταστική σαλάτα με καπνιστό σολομό! Το αβοκάντο και το αυγό κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
56

Για τη σαλάτα με σολομό, αβοκάντο και αυγό

  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 100 γρ. baby ρόκα
  • Λίγα φύλλα άνηθου
  • Λίγες φύτρες
  • 1 μικρό αγγούρι χωρίς σπόρους (με τη φλούδα του)
  • 1 καρότο τρυφερό
  • 1 καυτερή φρέσκια πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε φέτες)
  • 4 ραπανάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 4 βραστά μελάτα αυγά
  • 4 φέτ. φέτες καπνιστό σολομό (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)

Για τη σως

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 450 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 20% Υδατ/κες
  • 35% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τη σαλάτα με σολομό

Χρησιμοποιούμε το πίλερ και κόβουμε το αγγούρι σε κάθετες λωρίδες σαν ταλιατέλες.

Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καρότο.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ξύδι και χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το αβοκάντο (δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το αβοκάντο), καθώς και τα βότανα.

Γαρνίρουμε με τα μελάτα αυγά, τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με τη σως.

Για τη σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Αν σας άρεσε αυτή η σαλάτα με σολομό, αβοκάντο και αυγό, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

Πώς αλλιώς προτιμάτε να απολαμβάνετε το σολομό;

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Σαλάτα μεν, πλήρες γεύμα δε. Μπορεί να τιτλοφορείται ως σαλάτα, αλλά θα σας χορτάσει όσο τίποτε άλλο. Τα καλά μονοακόρεστα κι ω-3  λιπαρά από σολομό, αβοκάντο κι ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες από τα λαχανικά  και την πρωτεΐνη από ψάρι, αυγό και γιαούρτι δικαιολογούν τον τίτλο του χορταστικού γεύματος. Εξαιρετική επιλογή κυρίως γεύματος για όποιον θέλει να προσέξει το βάρος του, καθώς κι ελαφριού γεύματος για έναν αθλητή. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί ή ρύζι ή κινόα και θα έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται