Σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα

Dressing για σαλάτα σπανάκι με μέλι, μουστάρδα και λεμόνι. Σερβίρεται με πάστα φέτας για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Εύκολη
0:10

2 μερίδες

10 λεπτά

dressing για σαλατα σπανακι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΦΕΤΑ

  1. Βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιούμε καλά.
  3. Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας.
  4. Μεταφέρουμε την πάστα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Τη βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως.
  6. Όταν παγώσει, την τρίβουμε με τρίφτη πάνω στη σαλάτα.
  7. Η πάστα φέτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες αλλά και σε σάλτσες.

ΣΑΛΑΤΑ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ.
  4. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα και τον λιναρόσπορο.
  5. Προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα σε πιάτα.
  7. Γαρνίρουμε με τριμμένη πάστα φέτας και συνοδεύουμε με πιτάκια και λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.

Tips

  • Όση φέτα περισσέψει διατηρείται τυλιγμένη στην κατάψυξη.
Απόρρητο