Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΦΕΤΑ
- Βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιούμε καλά.
- Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας.
- Μεταφέρουμε την πάστα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.
- Τη βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως.
- Όταν παγώσει, την τρίβουμε με τρίφτη πάνω στη σαλάτα.
- Η πάστα φέτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες αλλά και σε σάλτσες.
ΣΑΛΑΤΑ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα και τον λιναρόσπορο.
- Προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα σε πιάτα.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη πάστα φέτας και συνοδεύουμε με πιτάκια και λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.
Tips
- Όση φέτα περισσέψει διατηρείται τυλιγμένη στην κατάψυξη.