Για την φέτα
Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας.
Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.
Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως.
Θα την τρίψουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα.
Μπορεις να την χρησιμοποιήσεις σε όλες τις σαλάτες σου αλλά και σε σάλτσες.
Για την σαλάτα
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας. Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, τον λιναρόσπορο, και το μισό ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε την σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα,
Γαρνίρουμε με πιτάκια και λίγο ντρέσινγκ.