Η γεύση της είναι καταπληκτική και πάρα πολύ δροσερή κι αρωματική. Έχει μοναδικές υφές λόγω των υλικών και την διαφορά κάνει το παγάκι φέτας που μόλις...
Η γεύση της είναι καταπληκτική και πάρα πολύ δροσερή κι αρωματική. Έχει μοναδικές υφές λόγω των υλικών και την διαφορά κάνει το παγάκι φέτας που μόλις πέσει στην σαλάτα, λιώνει κολλάει και αγκαλιάζει κάθε φύλλο σαλάτας.
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • αναμονή 30 λεπτά
47

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • Λίγα φύλλα άνηθου
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο

Για το σερβίρισμα

  • Ψημένα φύλλα ή πιτάκια

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την παγωμένη φέτα

  • 100 γρ. φέτα
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την φέτα

    Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ.

    Προσθέτουμε το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.

    Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας.

    Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.

    Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως.

    Θα την τρίψουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα.

    Όση φέτα περισσέψει διατηρείται τυλιγμένη στην κατάψυξη.

    Μπορεις να την χρησιμοποιήσεις σε όλες τις σαλάτες σου αλλά και σε σάλτσες.

    Για την σαλάτα

    Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι.

    Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας. Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, τον λιναρόσπορο, και το μισό ντρέσινγκ.

    Ανακατεύουμε την σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα,

    Γαρνίρουμε με πιτάκια και λίγο ντρέσινγκ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται