Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα τρυφερά σπαράγγια. Τα δένουμε σε ματσάκι.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βυθίζουμε τα σπαράγγια στο νερό και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ, αλλά να κρατάνε.
- Τα μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το καταπράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τα αβγά, κρατάμε τους τρεις κρόκους για τη σος και κόβουμε τα υπόλοιπα στα τέσσερα.
- Βάζουμε τους κρόκους από τα τρία αβγά σε ένα μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό ώστε να ελέγχουμε τη ρευστότητα του μείγματος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε σε μια ανοιχτή πιατέλα τα τρυφερά φύλλα σαλάτας (ολόκληρα αν είναι μικρά, σε χοντρά κομμάτια αν είναι μεγάλα).
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ραπανάκια, τα κομμένα αβγά και τα σπαράγγια και περιχύνουμε με λίγη σος.
- Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη σος σε ένα μπολ στο πλάι.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.