Γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • Προαιρετικά λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το δέσιμο της σάλτσας
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη σάλτσα πιπεριάς

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς εκτός από κορν φλάουρ και νερό.

Τα αλέθουμε σε πουρέ.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.

Προαιρετικά : Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα πιπεριάς.

Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.

Βάζουμε την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς σε αποστειρωμένο βάζο.

Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με σπρίνγκ ρολς, θαλασσινά ή κρεατικά.

Φτιάξτε αυτή τη σως για να απολαύσετε τη πιο κάτω συνταγή για γαριδοπιτάκια!

https://www.argiro.gr/recipe/saltsa-glykias-piperias/