• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
3
  • 220 γραμ. σοκολάτα 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 40 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 120-150 γραμ. γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σάλτσα σοκολάτα-μέλι

    Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας με μέλι, βάζουμε πρώτα τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε μπολ για μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας για να έχουμε μια παχύρρευστη και ζεστή σος σοκολάτας.

    Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και να σταθεροποιηθεί ελαφρά η σως σοκολάτας.

    Την κάνουμε όσο ρευστή θέλουμε. Προσθέτοντας ή αφαιρώντας γάλα.

      Η σάλτσα σοκολάτας με μέλι είναι τέλεια για βάφλες, κρέπες, και παγωτό, αλλά και για το παρακάτω προφιτερόλ

    https://www.argiro.gr/recipe/profiterol-pagoto-kai-saltsa-sokolatas/

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται