Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ SCRAMBLED EGGS
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ SCRAMBLED EGGS
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρειαζόμαστε ένα σκεύος αντικολλητικό.
- Σπάμε τα κρύα αυγά στην κατσαρόλα, δεν τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα.
- Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις άκρες.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τα τραβάμε από την φωτιά.
- Ανακατεύουμε μερικές φορές τα αυγά εκτός φωτιάς.
- Τα επαναφέρουμε στη φωτιά.
- Ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄ μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.
- Τα επαναφέρουμε στη φωτιά που αρχίζουν να πήζουν.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.
- Περιέχουν πρωτεΐνη, γι’ αυτό είναι ιδανικά για κάθε γεύμα.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν. Όλη η μαγεία τους, είναι η κρεμώδης υφή τους.
- Πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο όταν θα τα σπάσετε στην κατσαρόλα.
- Δεν χρειάζονται χτύπημα.
- Επίσης το βούτυρο θα πρέπει να είναι κρύο και κομμένο σε λεπτές φλούδες.
- Η μαλακή σπάτουλα είναι το ιδανικό εργαλείο. Γιατί μαζεύει κι ανακατεύει σωστά το μείγμα καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις άκρες της κατσαρόλας για να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσουν.
Tips
- Και μην ξεχνάτε, είναι πρωτεΐνη και όπως όλες οι πρωτεΐνες συνεχίζουν να ψήνονται και να πήζουν αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά.