• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
230
  • 6 αυγά
  • 1 κ.σ καλό βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο
  • Για το σερβίρισμα
  • φρυγανισμένο ψωμί
  • ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Scrambled eggs

    Ποια είναι τα καλύτερα scrambled eggs;

    Αυτή την ερώτηση θα κάναμε αν ρωτούσαμε για scrambled eggs. H απόλυτη απάντηση στην ερώτηση πως να φτιάξουμε σκράμπλ αυγά, είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες για scrambled eggs κρεμώδη με βελούδινη υφή.

    Για να ξεκινήσουμε χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό.

    • Σπάμε τα αυγά για τα σκράμπλ στην κατσαρόλα.
    • Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις γωνίες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά.
    • Ανακατεύουμε μερικές φορές αυγά σκράμπλ εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε τα scrambled eggs στη φωτιά. Αλατοπιρώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄ μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.
    • Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν.
    • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
    • Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε για τα scrambled eggs.

    Σερβίρουμε ζεστά και κρεμώδη τα αυγά σκράμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

    Μυστικά για τέλεια αυγά σκράμπλ

    • Τα αυγά σκράμπλ είναι μαγικά στη γεύση στην υφή και στην απόλαυση.
    • Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν. Όλη η μαγεία τους είναι η κρεμώδης υφή τους.
    • Τα αυγά πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο όταν θα τα σπάσετε στην κατσαρόλα.
    • Επίσης το βούτυρο θα πρέπει να είναι κρύο και κομμένο σε λεπτές φλούδες.
    • Η μαλακή σπάτουλα είναι το ιδανικό εργαλείο για τα scrambled eggs. Γιατί μαζεύει κι ανακατεύει σωστά το μείγμα καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις γωνίες της κατσαρόλας για ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσουν.
    • Και μην ξεχνάτε τα αυγά είναι πρωτεΐνη και όπως όλες οι πρωτεΐνες συνεχίζουν να ψήνονται και να πήζουν αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά.
    • Τα scrambled eggs ταιριάζουν τέλεια και με καπνιστό σολομό.

    Αγαπάτε τα αυγά; Δείτε όλες τις νόστιμες συνταγές που συγκέντρωσα για εσάς εδώ. Και αν θέλετε περισσότερες ιδέες για πρωινό ρίξτε μια ματιά εδώ και για brunch εδώ!

    Αν σας άρεσαν τα αυγά σκράμπλ, θα λατρέψετε και την παρακάτω προταση,

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται