Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά του κιμά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βουτάμε τη μπόλια σε χλιαρό νερό να μαλακώσει.
- Την στραγγίζουμε, την κόβουμε κομματάκια και βάζουμε λίγο κιμά μέσα.
- Ρολάρουμε σαν να κλεισει..
- Βάζουμε τις σεφταλιές στο φούρνο, σε σχάρα μέσα στο ταψί γιατί στάζουν και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
- Μπορούμε να ψήσουμε τις σεφταλιές και στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Τις ψήνουμε στους 200°C για 35-40 λεπτά.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεμμύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε μέσα στο μπολ την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Πολύ καλό ζύμωμα του κιμά.
- Αφήνουμε τον κιμά να ωριμάσει για μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.
- Ξεπλένουμε την μπόλια με χλιαρό νερό να ανοίξει.
- Αφού τυλίξουμε τις σεφταλιές μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη για 3 μήνες.