Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ SEMIFREDDO ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ SEMIFREDDO ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Bάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά στους 200ºC στον αέρα να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά.
- Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί.
- Δεν το λιώνουμε τελείως.
- Λιώνουμε τον χαλβά με πιρούνι σε μπολ.
- Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Λίγη-λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά.
- Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή φόρμα του κέικ.
- Αδειάζουμε το semifreddo.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
- Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα το semifreddo και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.