Για να φτιάξουμε το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση.
Φροντίζουμε πριν βράσει το σιρόπι ζάχαρης να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός δεν ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε το σιρόπι της ζάχαρης από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.
Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.
Μυστικά για το σιρόπιασμα
Για να σιροπιάσετε ένα παντεσπάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και να το αραιώσετε με λικέρ της αρεσκείας σας.
Συνήθως βάζω ρούμι ή κονιάκ.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι φρούτων με αλκοόλ.
Όπως και να διαλύσετε μαρμελάδα ζελέ με λίγο νερό και να προσθέσετε αλκοόλ.
Είναι μια εύκολη λύση για να σιροπιάσετε τις τούρτες σας και να δώσετε τέλεια γεύση και άρωμα στα γλυκά σας.