Σιρόπι ζάχαρης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Σιρόπι ζάχαρης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
223
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για να φτιάξουμε το σιρόπι

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Ανακατεύουμε  μια δυο φορές πριν πάρει βράση.

    Φροντίζουμε πριν βράσει  να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.

    Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.

    Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός δεν ανακατεύουμε.

    Το κατεβάζουμε   από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.

    Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, που επιθυμούμε.

    Κάτι μαγειρεύεται