Σιρόπι ζάχαρης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σιρόπι για παντεσπάνι και για έξτρα σιρόπι στα γλυκά ή ακόμη για λουκουμάδες...

Σιρόπι ζάχαρης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σιρόπι για παντεσπάνι και για έξτρα σιρόπι στα γλυκά ή ακόμη για λουκουμάδες φανταστικούς.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
223

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για να φτιάξουμε το σιρόπι

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση.

    Φροντίζουμε πριν βράσει το σιρόπι ζάχαρης να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.

    Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.

    Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός δεν ανακατεύουμε.

    Κατεβάζουμε το σιρόπι της ζάχαρης από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.

    Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.

    Μυστικά για το σιρόπιασμα

    Για να σιροπιάσετε ένα παντεσπάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και να το αραιώσετε με λικέρ της αρεσκείας σας.

    Συνήθως βάζω ρούμι ή κονιάκ.

    Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι φρούτων με αλκοόλ.

    Όπως και να διαλύσετε μαρμελάδα ζελέ με λίγο νερό και να προσθέσετε αλκοόλ.

    Είναι μια εύκολη λύση για να σιροπιάσετε τις τούρτες σας και να δώσετε τέλεια γεύση και άρωμα στα γλυκά σας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται