Όταν δοκίμασα Sloppy Joe στην Αμερική, λάτρεψα αυτή τη γεύση. Στην ουσία πρόκειται για ένα burger που στην θέση του μπιφτεκιού έχει μαγειρεμένο κιμά με μελωμένη...

Όταν δοκίμασα Sloppy Joe στην Αμερική, λάτρεψα αυτή τη γεύση. Στην ουσία πρόκειται για ένα burger που στην θέση του μπιφτεκιού έχει μαγειρεμένο κιμά με μελωμένη σάλτσα, ντομάτα και αρώματα που σε τρελαίνουν. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι η σάλτσα ποτίζει το ψωμάκι και σε συνδυασμό με το γιαούρτι (εκεί βάζουν sour cream) το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Δοκίμασε το οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
23

Για τον κιμά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα sloppy joes

  • 6 ψωμάκια για burger
  • Τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • Στραγγιστό γιαούρτι
  • Φέτες ντομάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το Sloppy Joe

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν.

    Προσθέτουμε μουστάρδα, κέτσαπ, τη Worcestershire sauce και μαύρη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου να δέσει καλά ο κιμάς και να πιει τα υγρά του.

    Αλατοπιπερώνουμε για το sloppy joe burger με κιμά.

    Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα αφήνουμε άψητα γιατί ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.

    Αν θέλουμε, όμως, μπορούμε και να τα φρυγανίσουμε.

    Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ

    Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σάλτσα κιμά, καλύπτουμε με φύλλο μαρουλιού, συνεχίζουμε με φέτα ντομάτα και ξαναβάζουμε κιμά.

    Τελειώνουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

    Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πατάμε ελαφρά να ποτίσει το ψωμί με τα ζουμάκια της σάλτσας.

    Μυστικά

    Η σάλτσα κιμά πρέπει να μελώσει να μην έχει ζουμιά και περιττά υγρά.

    Η δεμένη σάλτσα κιμά είναι το 50% της επιτυχίας για τα πιο νόστιμα Sloppy Joes.

    Αξιοποίησε τον κιμά που περίσσεψε και φτιάξε αυτή την τέλεια συνταγή για έξτρα απόλαυση.

    Αγαπημένη αμερικανική γεύση κάτι ανάμεσα σε sandwich και burger για γρήγορη απόλαυση για την οικογένεια η φίλους.

    Μπορείς να βάλεις τυρί τριμμένο τσένταρ πάνω στο ψωμί και μετά να πέσει η καυτή σάλτσα κιμά.

    Μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι βάζεις στο αγαπημένο σου burger.

    Λίγη Worcestershire sauce θα απογειώσει τη γεύση του αν έχεις βάλε 1/2 με 1 κγ. στην σάλτσα κιμά.

    Θα δεις διαφορά στη γεύση.

    Αν αφήσετε άψητο το ψωμί, θα ποτίσει με αυτή την υπέροχη σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται