• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
21

Υλικά

  • Μερίδες 30 τμχ
  • 300 γραμ. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
  • 1 φλ. τριμμένο φυστίκι Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 2 φέτες κέικ (κακάο ή βανίλια) σε τρίμματα
  • 300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Φανταστικά σοκολατάκια που γίνονται πανεύκολα με την αγαπημένη μας γεύση της βανίλιας υποβρύχιο.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια, τα τρίμματα κέικ και την ψίχα φιστικιού.

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.

    Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή μπαστουνάκια.

    Τα αραδιάζουμε σε δίσκο.

    Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά.

    Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

    Βάζουμε ένα ένα σοκολατάκι σε καραμελόχαρτο αφού στεγνώσει τελείως και κρυώσει η σοκολάτα.

    Το κέικ που θα χρησιμοποιηθεί καλύτερα να είναι μίας ή δύο ημερών για να τρίβεται εύκολα.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται