Σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 150 ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 225 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κουβερτούρα

μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα,

κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

  • Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι.
  • Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.
  • Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ.
  • Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
  • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ!

Μετά τα φανταστικά σοκολατένια μπισκότα, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/sokolatenia-mpiskota-me-stagones-sokolatas/