• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
178
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2/3 φλ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • περίπου 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Για τη γέμιση
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 2 κ.σ. ρούμι ή κουαντρό
  • 250 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (70%)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα
  • καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σοκολατένια τάρτα

    Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.

    Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

    Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.

    Την ανοίγουμε με πλάστη ή την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη, 22 εκ.

    Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).

    Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 15΄.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι να γίνει τραγανή.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα.

    Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε.

    Προσθέτουμε στην κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα τελείως.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.

    Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη τάρτα.

    Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα για να μη νοτίσει το μπισκότο.

    Γαρνίρουμε με χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή κρέμα, με τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται