• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 600 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (φλούδες)
  • 2 κ.σ. σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκό

    Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει την αδειάζουμε επάνω στη σοκολάτα.

    Περιμένουμε 1΄ και μετά ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι και το λικέρ και ανακατεύουμε.

    Στραγγίζουμε καλά το γλυκό κουταλιού (φλούδες) σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

    Στρώνουμε μεμβράνη σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

    Αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.

    Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄ να σταθεροποιηθεί ελαφρά.

    Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού.

    Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

    Αφήνουμε ακόμα για 5΄ στην κατάψυξη.

    Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1μιση; ώρα στο ψυγείο.

    Το βγάζουμε 10΄ πριν σερβίρουμε σε πιατέλα.

    Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×