Σοκολατίνα με μπισκότα
Σοκολατίνα με μπισκότα
Φανταστική σοκολατίνα με μπισκότα και παντεσπάνι σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, χτυπάμε καλά μετά από κάθε αβγό ώστε να το πίνει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23-25 εκ.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο.
- Ψήνουμε στους 170ºC για 25′ Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αλέθουμε τα μπισκότα.
- Τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί.
- Ανακατεύουμε ζυμώνοντας το μίγμα να γίνει σοκολατένιο.
- Το στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Μόλις φουσκώσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο, λείο και πυκνό το μίγμα.
- Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το γλυκό.
- Κάνουμε ρίγες με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια.
- Με τη λάμα του μαχαιριού κάνουμε κάθετες γραμμές στην επιφάνεια και δημιουργούμε σχέδια με τις δυο σοκολάτες.
Για το σερβίρισμα
- Παγώνουμε για 3-4 ώρες να σφίξει.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′.
- Έπειτα κόβουμε την τούρτα σε τρίγωνα και σερβίρουμε.