Σοκολατίνα με μπισκότα
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Πρώτα χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, χτυπάμε καλά μετά από κάθε αβγό ώστε να το πίνει το μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23×25 εκ.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο.
Ψήνουμε στους 170ºC για 25′ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη κρέμα
Έπειτα αλέθουμε τα μπισκότα.
Τα βάζουμε σε μπολ.
Τέλος προσθέτουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε ζυμώνοντας το μίγμα ώστε να γίνει σοκολατένιο.
Το στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα.
Μόλις φουσκώσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο, λείο και πυκνό το μίγμα.
Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το γλυκό.
Κάνουμε ρίγες με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια.
Με τη λάμα του μαχαιριού κάνουμε κάθετες γραμμές στην επιφάνεια και δημιουργούμε σχέδια με τις δυο σοκολάτες.
Για το σερβίρισμα
Παγώνουμε για 3-4 ώρες να σφίξει.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′.
Έπειτα κόβουμε την τούρτα σε τρίγωνα και σερβίρουμε.