Για τη σοκολατόπιτα
Λιώνουμε πρώτα σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5′ στο μίξερ.
Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180°C, στον αέρα για 10′.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται.
Σερβίρουμε με φρούτα δάσους και παγωτό.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια.
Μάθετε τον σωστό τρόπο για να συντηρείτε τη σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.