• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
12
  • 400 γραμ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 100 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά

    Για τη σοκολατόπιτα

    Λιώνουμε πρώτα σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

    Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5′  στο μίξερ.

    Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

    Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180°C, στον αέρα για 10′.

    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται.

    Σερβίρουμε με φρούτα δάσους και παγωτό.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια.

    Μάθετε τον σωστό τρόπο για να συντηρείτε τη σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.

    Και αν δεν σας φτάνει η σοκολατόπιτα με λευκή σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω σοκολατένια συνταγή.

    σοκολατόπιτα με σιρόπι
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται