• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 συσκευασίες (2x154 γρ.) μπισκότα γεμιστά χοντροσπασμένα
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 50 γραμ. κακάο
  • 125 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 240 γραμ. γάλα
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 βανίλιες
  • 1 γιαούρτι
  • Για το σιρόπι σοκολάτας
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμ. κακάο
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 250 γραμ. άχνη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 συσκευασία (246 γρ.) μπισκότα γεμιστά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας χοντροσπασμένα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σοκολατόπιτα

    Για τη σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC. Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψί. Σπάμε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μπισκότα στο βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με σύρμα.

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς . Χτυπάμε τα αβγά, τις βανίλιες και το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε στο ταψί σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 15′-20′ μέχρι να ξεκολλήσει στις άκρες από το ταψί και να βγαίνει καθαρή από το κέντρο η οδοντογλυφίδα.

    Όσο πιο μικρο είναι το ταψί τόσο πιο παχιά γίνεται η πίτα και θέλει πιο πολύ χρόνο για να ψηθεί.
    Όσο είναι ζεστό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας.

    Πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Αφού κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.

    Για το σιρόπι

    Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα όσο είναι ζεστή με το ζεστό σιρόπι.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή αποθήκευση και τη συντήρηση της σοκολάτας.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×