Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ
- Ξεπαγώνουμε πρώτα την έτοιμη ζύμη για πίτσα.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στη μέση κάθε φύλλο.
- Αλείφουμε τις λωρίδες ζύμης με βούτυρο.
- Βάζουμε την μία λωρίδα ζύμης πάνω στην άλλη και κάνουμε στρώσεις : βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη, σταφίδες, σοκολάτα, φράουλα και μπανάνα.
- Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα σε 4-5 κομμάτι.
- Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Στήνουμε όρθιες τις φέτες σαν σάντουιτς, κάθετα προς την φόρμα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλα και σοκολάτα.
- Αφήνουμε να σταθεί μία ώρα να φουσκώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Το σερβίρουμε ζεστό όσο τρέχουν ακόμα οι καραμέλες και η σοκολάτα με μια μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλα ή σοκολάτα, σαν γλυκό η σκέτο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου σαν γλυκό ψωμί για πρωινό ή σνακ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ