"
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 175 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 175 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 175 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 μικρές μπανάνες λιωμένες (πολτοποιημένες)
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 225 γραμ. φαρίνα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρούστα
  • 75 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 75 γραμ. καρύδια και φουντούκια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε
  • 100 γραμ. κουβερτούρα κομματιασμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκό

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι οι ξηροί καρποί.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.

    Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.

    Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε από το μπεν μαρί.

    Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

    Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.

    Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.

    Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μείγματος.

    Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.

    Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

    Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό βανίλια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×