Για το γλυκό
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι οι ξηροί καρποί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.
Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.
Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.
Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μείγματος.
Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό βανίλια.