Σολωμός με σάλτσα τυριού

Ελαφριά και αρωματική σάλτσα τυριού με λαχανικά, η τέλεια σάλτσα για σολομό.

Εύκολη
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

σαλτσα τυριου - σαλτσα για σολωμο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Τηγάνι

Τηγάνι

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τον σολομό.
  2. Τον ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να πάρει χρώμα.
  3. Μεταφέρουμε τον σολομό σε μικρό ταψάκι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και λίγο νερό για να αραιώσει η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε τον σολομό με την κρεμώδη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
  9. Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι ή λαχανικά.
Απόρρητο