Για το σολωμό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολωμό.
Ψήνουμε 1′ από κάθε πλευρά.
Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10′.
Για τη σάλτσα τυριού
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα τυριού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 2′.
Προσθέτουμε τον άνηθο.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το πιάτο μας σολωμός με σάλτσα τυριού με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Ταιριάζει με ρύζι ή βραστή πατάτα.