Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Πριν ξεκινήσετε το σορμπέ φράουλα, ρίξτε μια ματιά στα μυστικά μου για τις φράουλες!
- Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τις αλέθουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
- Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- [adrotate banner=”32″]
- Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι στις πολτοποιημένες φράουλες.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει.
- Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.
- Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ φράουλα. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.
Αγαπάτε τις φράουλες; Δείτε περισσότερες εύκολες και φαντασικές φραουλένιες συνταγές εδώ!
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ