Εκτέλεση
Για το παγωτό σορμπέ φράουλα, διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές.
Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις αλέθουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι στις πολτοποιημένες φράουλες.
Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει.
Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.
Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ φράουλα. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.
Μυστικό για τέλειο σορμπέ φράουλα
Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να συντηρείτε σωστά τις φράουλες.
Αγαπάτε τις φράουλες; Δείτε περισσότερες εύκολες και φαντασικές φραουλένιες συνταγές εδώ!