Σουφλέ πορτοκάλι

Φανταστικό σουφλέ πορτοκάλι που σερβίρω με σπιτικό παγωτό κακάο και γίνεται χαμός!

10

10 λεπτά

10 λεπτά

σουφλέ πορτοκάλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Μπεν Μαρί

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
  4. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  5. Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.
  6. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά.
  7. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
  8. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.
  9. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
  10. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι.
  11. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  12. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8 λεπτά.
  2. Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
  3. Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.
Απόρρητο