Φανταστικό σουφλέ πορτοκάλι που σερβίρω με σπιτικό παγωτό κακάο και γίνεται...

Φανταστικό σουφλέ πορτοκάλι που σερβίρω με σπιτικό παγωτό κακάο και γίνεται χαμός!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
35

Για το σουφλέ πορτοκάλι

  • 250 γρ. σοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 πρέζα/ες baking powder
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σουφλέ πορτοκάλι

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.

    Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

    Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.

    Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά.

    Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.

    Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.

    Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι.

    Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8 λεπτά.

    Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.

    Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται