Εκτέλεση
Αν θέλετε τον πιο ζουμερό σοκολατένιο πειρασμό στο πιάτο σας, φτιάξτε αυτό το εύκολο σουφλέ σοκολάτας.
Για να γίνει το σουφλέ σοκολάτας τέλειο και ζουμερό, χρησιμοποιούμε μπεν μαρί.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Διαβάστε όλα τα μυστικά για να λιώνετε πάντα σωστά τη σοκολάτα εδώ.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια και ισομοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 9-10 λεπτά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για το πιο εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.