• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σουφλέ σοκολάτας

    Σουφλέ σοκολάτας

    Αν θέλετε τον πιο τέλειο, ζουμερό σοκολατένιο πειρασμό στο πιάτο σας, φτιάξτε αυτό το εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Μέσα από τη σοκολατένια καρδιά του ξεχυλίζει καυτή και ξεμυαλιστική η λάβα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το για τους αγαπημένους σας. Το αγαπούν όλοι, μικροί – μεγάλοι και είναι το γλυκό που παίρνει πάντα τα περισσότερα “ναι” όποτε το σερβίρετε!  Άλλωστε η σοκολάτα είναι και θα είναι πάντα η κλασική αγαπημένη!

    Για να γίνει το σουφλέ σοκολάτας τέλειο και ζουμερό, χρησιμοποιούμε μπεν μαρί.

    Πριν ξεκινήσω το σουφλέ σοκολάτας

    • Ψιλοκόβω την σοκολάτα, κόβω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, κοσκινίζω το αλεύρι.

    Λιώσιμο σοκολάτας 

    • Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
    • Ανακατεύουμε μερικές φορές με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
    • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα.

    Χτύπημα των υλικών

    • Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
    • Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
    • Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
    • Βουτυρώνουμε με μαλακό βούτυρο και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
    • Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    • Το σωστό σιμιζάρισμα στα σκεύη είναι απαραίτητο για να ξεκολλήσουν αφού ψηθούν.
    • Εναλλακτικά στο σιμιζάρισμα,  αντί για αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας κακάο άγλυκο. Για πιό πλούσια αρώματα και ομοιόμορφο χρώμα.
    • Γεμίζουμε κατά τα ¾  τα μπολάκια και ισομοιράζοντας το μείγμα.
    •  Εάν είναι γεμάτες οι φόρμες θα ξεχειλίσουν στο ψήσιμο.

    Πώς ψήνουμε το σουφλέ σοκολάτας

    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC για 8-9 λεπτά
    • Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο όταν φουσκώσει σταθεροποιηθεί περιμετρικά και αγγίζοντας με το δάκτυλο στο κέντρο του, να νοιώσεις σταθερή την επιφάνεια αλλά να καταλαβαίνεις ότι μέσα του τρέμει.

    Πώς ξεφορμάρουμε το σουφλέ σοκολάτας

    • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να σταθούν για ένα λεπτό χωρίς να τα αγγίζουμε.
    • Με το πιάτο που θα σερβίρουμε, σκεπάζουμε την φόρμα και αναποδογυρίζουμε με μια κίνηση. Αφαιρούμε προσεκτικά την φόρμα.
    • Αν δεν ξεκολλάει από την φόρμα, σημαίνει ότι δεν βουτύρωσες και δεν αλεύρωσες σωστά τις φόρμες. Σ’ αυτή την περίπτωση, το τρώω μέσα στο σκεύος.
    • Σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
    • Δεν είναι απαραίτητο να ψήσετε όλα τα σουφλέ αμέσως. Το άψητο σουφλέ διατηρείται στη συντήρηση του ψυγείου για 3 με 4 ημέρες.
    • Από το ψυγείο το βάζετε κατευθείαν στο φούρνο. Ίσως χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα ψήσιμο.

    Αν αγαπάτε το σουφλέ σοκολάτας, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×