Σούπα αρακά

Υλικά

Για τη σούπα αρακά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο και παγωμένο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 6 φύλλα δυόσμου (φρέσκο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • Σταγόνες ελαιόλαδο
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Σούπα αρακά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4΄ να μαλώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά και τον ζωμό. Ρίχνουμε τα 4 φύλλα δυόσμου. Αφήνουμε να πάρει βράση. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5-6΄.

Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την καταπράσινη σούπα. Αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγη κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μια κουτάλια τυρί κρέμα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου.

Μυστικά

Αν παραβράσετε τον κατεψυγμένο αρακά, θα σκουρύνει πολύ η σούπα. Σε 5΄από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, ο κατεψυγμένος αρακάς είναι έτοιμος για πολτοποίηση.

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο αρακά, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος βρασμού μέχρι να μαλακώσει. Όσο πιο πολύ τον βράζετε τόσο χάνει το έντονο καταπράσινο χρώμα του.

Αφού την πολτοποιήστε, μπορείτε να ρίξετε 2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος, για πιο βελούδινο αποτέλεσμα και πιο πλούσια γεύση. Αφήστε την να πάρει μια βράση για 1΄ με την κρέμα.

Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την από λεπτή σήτα.

Τρώγεται και κρύα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Σας αρέσει ο αρακάς; Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ!

Αν σας αρέσουν οι σούπες δοκιμάστε και τη κρύα ντοματόσουπα βελουτέ με ζουμερές και μυρωδάτες ντομάτες.

https://www.argiro.gr/recipe/soupa-araka/