Εκτέλεση
Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.
Ο λαδερός κοκκινιστός αρακάς, είναι ένα εύκολο, κλασικό και υγιεινό φαγητό που όλοι μας αγαπάμε! Αν θέλετε περισσότερες συνταγές για νόστιμα και μοναδικά λαδερά φαγητά που μοσχοβολάνε Ελλάδα, θα τις βρείτε εδώ.