Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.
- Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.
- *Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.
- Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου».