Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι

Εύκολη και υγιεινή συνταγή από τη Ρόδο. Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι. Νηστίσιμη και πεντανόστιμη με πολλά λαχανικά και αρώματα.

Εύκολη
0:25

4 - 5 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

σουπιεσ με λαχανικα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  2. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό του βρασμού.
  3. Αφήνουμε τις σουπιές να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.
  4. Στο νερό όπου έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
  5. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες σουπιές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  8. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το στραγγισμένο πλιγούρι.
  10. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  11. Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.
  12. Σερβίρουμε ζεστό ως κύριο πιάτο ή σε θερμοκρασία δωματίου ως μεζέ.
  • Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.
Απόρρητο