"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις σουπιές µε σέσκουλα

  • 1½ κ. σουπιές
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. ελιές πράσινες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2/3 φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις σουπιές µε σέσκουλα

    Πρώτα πλένουμε καλά τις σουπιές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, μαζί με τις σουπιές και το σκόρδο.

    Τα αφήνουμε να ροδίσουν ανακατεύοντας.

    Αφού ροδίσουν τα υλικά μας για τις σουπιές με σέσκουλα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να τα μισοσκεπάζει.

    Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

    Τότε ρίχνουμε και τα σέσκουλα μαζί με τις ελιές.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά, ώσπου το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×