• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
18

Για τις σουπιές µε σέσκουλα

  • 1½ kg σουπιές
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. ελιές πράσινες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2/3 φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα πλένουμε καλά τις σουπιές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, μαζί με τις σουπιές και το σκόρδο.

    Τα αφήνουμε να ροδίσουν ανακατεύοντας.

    Αφού ροδίσουν τα υλικά μας για τις σουπιές με σέσκουλα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να τα μισοσκεπάζει.

    Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

    Τότε ρίχνουμε και τα σέσκουλα μαζί με τις ελιές.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά, ώσπου το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται