Παραδοσιακή συνταγή σουπιές με σπανάκι κλασικό, αγαπημένο, μαμαδίστικο και νηστίσιμο φαγητό με όλη της γεύση της θάλασσας! Σε πολλές περιοχές της...

Παραδοσιακή συνταγή σουπιές με σπανάκι κλασικό, αγαπημένο, μαμαδίστικο και νηστίσιμο φαγητό με όλη της γεύση της θάλασσας! Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αυτή η πολύ εύκολη συνταγή φτιάχνεται σε παραλλαγές.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις σουπιές με σπανάκι

  • 1 κ. σουπιές καθαρισµένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 6-8 φρέσκα κρεµµυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. µάραθο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν θέλει πολύ βράσιμο η σουπιά.

    Βάλτε μυρωδικά.

    Για τις σουπιές με σπανάκι

    Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.

    Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

    Κρατάμε το μελάνι τους στην άκρη.

    Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

    Όταν αλλάξουν χρώμα, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.

    Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

    Σοτάρουμε τα υλικά για τις σουπιές με σπανάκι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄.

    Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει όγκος τους.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του.

    Στα τελευταία 5΄ του βρασμού, στύβουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μάραθο.

    Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Οι σουπιές με σπανάκι, σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    σουπιές με σπανάκι

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χόρτα θέλετε εκτός από σπανάκι, όπως λάπαθα, σέσκουλα, ραδίκια, ζοχούς κλπ. Αν βρείτε αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια και καυκαλήθρες ταιριάζουν πολύ.

    Οι σουπιές δεν χρειάζονται βράσιμο χωριστά. Πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα και να πιουν τα υγρά τους για να γίνει το φαγητό πεντανόστιμο.

    Τα χόρτα να είναι καλά στραγγισμένα γιατί τα πολλά υγρά απαιτούν παραπάνω βράσιμο για να εξατμιστούν με αποτέλεσμα τα χόρτα να γίνουν λιώμα.

    Το μελάνι μπορεί να προστεθεί στο μαγείρεμα και να δώσει τέλεια γεύση αλλά πιο σκούρο χρώμα.-Λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα στο μαγείρεμα ή λίγος πελτές ντομάτα συνηθίζεται επίσης σε πολλές περιοχές.

    Αυτό που είναι απαραίτητο σε αυτό το φαγητό είναι το λεμόνι και ο άνηθος. Ο μάραθος δίνει τέλεια γεύση αν βρείτε.

    Μην παραβράζετε τις σουπιές γιατί σκληραίνουν πολύ.

    Διαφήμιση

    Τι θα μαγειρεύατε με σπανάκι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×