Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί στο κρασί.
- Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
- Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ίσα που να τα χωράει
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄, μέχρι να ροδίσουν.
- Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τα περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 15-20΄ακόμα.
- Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ζεσταίνουμε το ταψί.
- Ρίχνουμε στο ζεστό ταψί το βούτυρο και το αμύγδαλο, προσθέτουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και το ρύζι και ψήνουμε για 25′ ανακατεύοντας 1-2 φορές.
- Σερβίρουμε με το ρύζι και γαρνίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.