Σπανάκι με αυγά

Σπανάκι με αυγά στον φούρνο, ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο. Σερβίρεται ιδανικά με γιαούρτι για φρεσκάδα και έξτρα πρωτεΐνη.

Εύκολη
0:25

3 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

σπανάκι με αυγα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να στραγγίσει καλά σε σουρωτήρι.
  4. Σε μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος, στρώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
  5. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες και σπάμε από 1 αυγό σε κάθε μία.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.
  7. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα, θρυμματισμένη.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί ή γιαούρτι στο πλάι.
Απόρρητο